Sti

Ny vækstoversigt for EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

12/01/2011

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Som opfølgning på meddelelsen om Europa-2020 har Kommissionen vedtaget en årlig vækstoversigt ledsaget af en meddelelse, der vil være det vigtigste bidrag til drøftelserne på forårets møde i Det Europæiske Råd.
Oversigten vil omfatte en statusrapport med redegørelse for fremskridtene og en fremadrettet del med strategiske og tværgående forslag til den fremtidige politik i medlemsstaterne.

  Baggrund:

  Ideen om et "europæisk semester" for samordning, som blev foreslået af Kommissionen sidste forår for at styrke den økonomiske styring i Europa, blev godkendt af medlemsstaterne i september. Det består af en række samordninger af medlemsstaternes makroøkomiske politikker inden for rammerne af såvel stabilitets- og vækstpagten og Europa 2020-strategien.

  Den årlige vækstoversigt er et nødvendigt overvågnings- og vejledningsværktøj til sikring af samordningen. I oversigten giver Kommissionen en samlet vurdering af EU's økonomiske situation og fremsætter anbefalinger til medlemsstaterne. Meddelelsen vil blive fremlagt for Europa-Parlamentet og Rådet og tjene som grundlag for de retningslinjer og konklusioner, som vil blive fastlagt af Det Europæiske Råd til foråret med henblik på de mellemfristede budgetstrategier og nationale reformprogrammer, der skal vedtages i april. Den første årlige vækstoversigt vil sætte fokus på en række presserende nøglespørgsmål og på sektormæssige, skattemæssige og makroøkonomiske spørgsmål.

  Se pressekonferencen  fra den 12. januar - Klik her...

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 24/01/2011  |Til toppen