Sti

Udvidelsesrapporter 2010
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/11/2010

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har vedtaget sin årlige udvidelsespakke, som redegør for EU's udvidelsesstrategi i 2011 og indeholder situationsrapporter for alle de lande, som er kandidater eller potentielle kandidater som medlem af EU.

  Med den årlige udvidelsespakke følger også af det flerårige vejledende rammebeløb (MIFF) for instrumentet for førtiltrædelsesbistand (IPA). IPA er et instrument, der anvendes til at yde målrettet støtte til kandidatlandene eller de potentielle kandidatlande.

  For at kunne realisere hvert lands målsætninger på den mest effektive måde er IPA inddelt i fem forskellige områder: omstillingsstøtte og institutionsopbygning; grænseoverskridende samarbejde, regionaludvikling, udvikling af menneskelige ressourcer og udvikling af landdistrikter. I MIFF fastlægges fordelingen af midlerne i IPA.

  MIFF er bindeleddet mellem de politiske rammer i udvidelsespakken og budgetprocessen.

  I år omfatter udvidelsespakken udtalelser om Montenegros og Albaniens ansøgninger om EU-medlemskab. Der vil blive lagt særlig vægt på betydningen af EU's finansielle støtte til kandidatlandene og de potentielle kandidatlande.

  Rapporterne er at finde på nedenstående hjemmeside!

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 10/11/2010  |Til toppen