Sti

EU's klimakommissær Connie Hedegaard i Danmark
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/08/2010

Connie Hedegaard besøgte onsdag d. 25. august og torsdag d. 26. august Danmark. Under besøget skulle kommissæren besøge en række projekter bl.a. i energibyen Kolding samt deltage i en vind- og energi konference.

  Onsdag gik turen til institutionen Sanseslottet som har særlig fokus på bæredygtigt byggeri, kreativitet og design. Senere var der besøg hos boligisolerings-projektet "Coat House". Sidst på dagen talte Connie Hedegaard på konferencen "Global Wind and Climate"

  Torsdag besøgte Connie Hedegaard hybridplatformen POSEIDON P37 ud for Onsevig Havn. POSEIDON P37 er et meget lovende bud på, hvorfra vi skal få fremtidens energi. Den skaber både energi gennem bølgekraft og gennem vindkraft. Test af bølgekraftsdelen er succesfuldt afsluttet og anden fase med test af kombineret bølge og vindkraft er lovende. I en tredje fase er det planen at de kommercielle flydende kraftværker skal designes.

  En 220 meter lang hybridplatform vil kunne generere strøm til mellem 12.000 og 15.000 husstande afhængig af hvor den idriftsættes.

  Demonstrationsprojektet har fået støtte fra EU's Regionalfond og det forventes at skabe lokale vidensarbejdspladser.

   

  Under hele besøget var der også en række møder, pressemøder og interviews

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen