Sti

Europadagen 2010
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

09/05/2010

I anledning af Det Europæiske År for Bekæmpelse af Fattigdom og Social Udstødelse uddelte Europa-Huset alias Europa-Kommissionens Repræsentation og Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark med assistance af Kofoeds Skole/Kofoeds Kælder gratis suppe, mineralvand og/eller kaffe med lagkage på Kultorvet. Dette skete på Europa-dagen den 9. maj 2010, som også er 60-året for Schuman-deklarationen.

  Senere på dagen var der i Cinemateket/Det Danske Filminstitut mulighed for at se filmen "På himlens kant" (< Auf der Anderen Seite):

  Med henblik på at styrke debatten om de europæiske værdier, kulturel mangfoldighed og/eller bidrage til en debat om europæisk integration bød Europa-Huset på en gratis forestilling i Cinemateket/Det Danske Filminstitut, som i anleding af Europa-dagen viste Fatih Akins prisbelønnede film På himlens kant. Filmen blev i 2007 tildelt Europa-Parlamentets LUX-pris, som sikrer oversættelse til 23 sprog samt bred distribution. For oplysninger om tildelingen af manuskriptprisen se http://www.lux-prize.eu/lux07/index_en.htm

  Fatih Akins elegant konstruerede drama følger en håndfuld menneskers møder og rejser på tværs af Europa. I Tyskland flytter Ali sammen med den tyrkiske prostituerede Yeter. Det er hans søn, Nejat, mildest talt ikke begejstret for - førend han opdager, at Yeter sender penge hjem til datterens studier. Omstændighederne vil, at Nejat beslutter sig for at rejse til Tyrkiet for at finde Yeters datter. Hun er imidlertid allerede i Tyskland, på flugt fra politiet og i kontakt med en tysk kvinde, der selv er i vanskeligheder.

  Der var i lighed med tidligere år også i år Europaflag på busserne i Danmark i anledningen af Europadagen!

  Andre 9. maj-aktiviteter i Danmark

  Bornholm:

  Europe Direct Bornholm markerde Europadagen 9. maj med at vise en gratis film i Rønne Bio:

  Traditionen tro bød Europe Direct Bornholm på en gratis film i anledning af Europadagen. I år viste vi Zoomerne, en dansk film for hele familien, søndag d. 9. maj kl. 13.30 i Rønne Bio.

  Filmen handler om de to venner, Tim og Alexander. Tim vil gerne have en kæreste og Alexander vil gerne have gode karakterer. En dag lægger de den perfekte plan. De skal bare bruge: En elkedel, en hjemmelavet robot, en tegning over skolen og 100 overvågningskameraer.

  'Zoomerne' er en historie om venskab og hemmeligheder - og om hvad man gør, når man pludselig opdager noget, som man slet ikke skulle have opdaget. Filmen er tilladt for alle.

  Zentropa har modtaget 22.117 € i tilskud fra EU’s Media-program til filmen.

  B.T. skrev om filmen: "Familiefilmen 'Zoomerne' er fyldt med både underholdning og mening. Det er 'Karlas kabale' for raske drenge og filmen ligner en seriøs kandidat til kåringen af årets bedste danske familiefilm". (Jacob Wendt Jensen)

  Sekretariatsleder i Europe Direct Bornholm Niels Chresten Andersen bød velkommen til filmen.

  Europabevægelsen på Bornholm bød på gratis popcorn til alle børn, der ser filmen.

  Yderligere oplysninger om arrangementet kan fås hos Europe Direct Bornholm på tlf.: 56 92 13 06, e-mail: pia.sonne.jensen@brk.dk

  Odense:

  EU år 2050 - Europadag 2010 på Brandts

  Finanskriser, indvandring, klimaproblemer... EU-landene står over for talrige fælles udfordringer, men hvordan skal vi håndtere dem? Meningerne går i mange retninger, hvilket man kunne opleve i forbindelse med Europabevægelsens debatmøde om EUs fremtid mandag den 10. maj på Amfiscenen på Brandts i Odense.

  Programmet for Europadagen 2010, mandag d. 10. maj

  • Kl. 9-11 indleder vi arrangementet med at vise den prisbelønnede tysk-tyrkiske film På himlens kant i Cafébiografen for fire gymnasieklasser.
  • Kl. 10-14 kan du møde lokale politikere fra så forskellige partier som Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i deres telte på Brandts. Europabevægelsen på Fyn er også til stede med eget telt, og byder fra kl. 11 på kage og en EU-quiz, hvor du kan vinde flag i "naturlig størrelse" fra alle 27 EU-lande. Her kan du også møde Europe Direct Odense og få materialer og merchandise med dig hjem.
  • Kl. 11.45 Der bydes velkommen til paneldebatten. Rådmand Jan Boye er inviteret.
  • Kl. 12-14 er der paneldebat på Amfiscenen med deltagere fra alle de politiske partier i Folketinget. Debatten handler om partiernes visioner for EU år 2050, både når det gælder finanskriser, indvandring, klimaproblemer og EUs egen opbygning.

  I debatpanelet deltager følgende politikere og partier:

  • Flemming Møller (EU-ordfører for Venstre)
  • Kim Mortensen (EU-ordfører for Socialdemokraterne)
  • Pia Adelsteen (EU-ordfører for Dansk Folkeparti)
  • Anne Baastrup (folketingsmedlem for SF)
  • Kristina Siig (Europaparlamentskandidat for Det Radikale Venstre)
  • Per Clausen (EU-ordfører for Enhedslisten)
  • Benjamin Dickow (Europaparlamentskandidat for Liberal Alliance)
  • Repræsentant for Det Konservative Folkeparti

  Arrangører:

  Europadagen på Brandts var i år arrangeret af Europabevægelsen på Fyn, Europæisk Ungdom og Europe Direct på Odense Centralbibliotek - i samarbejde med Venstre i Odense, Socialdemokraterne i Odense, Dansk Folkeparti-Odense, SF-Odense, Konservative Odense og Liberal Alliance - Storkreds Fyn

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen