Sti

Erklæring fra mødet mellem stats- og regeringscheferne for euroområdet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

07/05/2010

Resultatet af fra Euroområdets stats- og regeringschefers møde fredag aften, der var indkalt for at afslutte proceduren vedrørende aktivering af støttemekanismen for Grækenland og drage de første konklusioner af krisen i euroområdet."

  På mødet blev stats- og regeringscheferne for euroområdet bl.a. enige om følgende:

  • For det første at en konsolidering af de offentlige finanser har høj prioritet for os alle, og at vi vil træffe alle de foranstaltninger, der er nødvendige, for at nå vores finanspolitiske mål i år og i de kommende år i overensstemmelse med procedurerne i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud. Under hensyn til situationen i vores lande er hver enkelt af os rede til at træffe de nødvendige foranstaltninger for at fremskynde konsolideringen og sikre de offentlige finansers holdbarhed. Situationen vil blive taget op til revision af Økofinrådet på grundlag af en vurdering foretaget af Kommissionen senest inden udgangen af juni. Vi har bedt Kommissionen og Rådet om strengt at håndhæve de henstillinger, der rettes til medlemsstaterne i henhold til stabilitets- og vækstpagten.
  • For det andet støtter vi fuldt ud ECB's indsats for at sikre euroområdets stabilitet.
  • For det tredje vil Kommissionen i betragtning af de usædvanlige omstændigheder foreslå en europæisk stabiliseringsmekanisme for at opretholde den finansielle stabilitet i Europa. Den vil blive forelagt med henblik på en afgørelse på en ekstraordinær samling i Økofinrådet, som det spanske formandskab indkalder til, nu på søndag den 9. maj.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen