Sti

Kommissionens udtalelse om Islands ansøgning om tiltrædelse til EU
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/02/2010

Kommissionen anbefaler i sin udtalelse at man indleder optagelsesforhandlinger med Island, som ikraft af medlemskabet af EØS allerede deltager i væsentlige dele af det europæiske samarbejde. Desuden vurderer Kommissionen at Island - trods landets alvorlige økonomiske udfordringer - lever fuldt op til de politiske og økonomiske betingelser, et ansøgerland skal opfylde for at blive medlem af EU.

Kommissionen har dog også identificeret en række områder, hvor Island kommer til at yde en betydelig indsats for at tilpasse landets praksis til EU. Det drejer sig især om fiskerieområdet, inden for landbrug og udvikling af landdistrikter, på miljøområdet, i forhold til den frie bevægelighed for kapital, samt finansielle tjenesteydelser.       

  Baggrund:

  Island indgav den 17. juli 2009 sin ansøgning om medlemskab til Rådet, som ti dage senere bad Kommissionen om komme med en udtalelse. Til grund for sin vurdering lægger Kommissionen de islandske myndigheders besvarelse af et 350 sider langt spørgeskema om landets håndtering af EU-relevante politikområder. Forud for sin udtalelse og den medfølgende analyse af Islands nuværende situation og perspektiverne på mellemlang sigt har Kommissionen desuden konsulteret EU's medlemslande, internationale organisationer og en række internationale NGO'er.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen