Sti

Europa-Parlamentets høring af Connie Hedegaard
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/01/2010

Europa-Parlamentets miljøudvalgs høring af den danske kandidat til posten som klimakommissær, Connie Hedegaard, fandt sted fredag den 15. januar. Om fem år "vil jeg gerne se Europa som den mest klimavenlige region i verden," sagde Connie Hedegaard, kandidat til posten som EU's kommissær for klimaforandringer. Udtalelsen faldt under fredagens tre-timers høring i Europa-Parlamentet. Under høringen blev hun udspurgt af medlemmer fra Miljøudvalget og Energiudvalget om bl.a. COP 15, hendes strategi for at styrke klimabeskyttelsen og hendes holdning til kernekraft. Bliver hun godkendt, bliver Connie Hedegaard EU's første kommissær for klimaforandringer, skriver Europa-Parlamentet.

  Trods mange spørgsmål om den manglende succes under klimakonferencen i København leverede den kommende danske klimakommissær en overbevisende præsentation for medlemmerne af Europa-Parlamentets Miljøudvalg. Connie Hedegaard indrømmede, at hun var skuffet, fordi COP 15 ikke mundede ud i en bindende aftale. Men hun understregede, at "meget har ændret sig de seneste få år", og at "EU spillede en utroligt vigtig rolle ved at bane vej for forandring. "Det afgørende er, at økonomier som USA, Kina, Indien, Brasilien og Rusland - på linje med EU - alle har erkendt, at de har et medansvar."

  Hun bemærkede, at meget af den nødvendige EU-klimalovgivning, bl.a. vedrørende energieffektivitet og reduktion af udledning af drivhusgasser, allerede er på plads og nu blot skal implementeres ordentligt. Hedegaard udtalte: "Om fem år vil jeg gerne se Europa som den mest klimavenlige region i verden", skriver Europa-Parlamentet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen