Sti

EU-Kina topmødet fokuserer på ambitiøs aftale i København
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

30/11/2009

Det 12. EU-Kina topmøde i Nanjing, der afholdes i dag, er en udemærket lejlighed til at diskutere vejen mod en ambitiøs aftale med Kina på den globale klimakonference, der starter en uge senere i København. Den europæiske union vil blive repræsenteret på formanden for det Europæiske Råd, Sveriges premierminister, Fredrik Reinfeldt og formanden for Europa-Kommissionen, José Manuel Barroso, ledsaget af kommissær for eksterne relationer og europæisk naboskabspolitik, Benita Ferrero-Waldner. Den kinesiske delegation vil blive ledet af Wen Jiabao. De globale udfordringer omkring klimaforandringer og den finansielle og økonomiske krise står på dagsordenen, samt internationale emner, såsom ikke-spredning, Iran, Afghanistan, Pakistan, Sri Lanka og Burma/ Myanmar.

  Yderligere emner, der skal drøftes, er bl.a. situationen i EU og Kina og internationale spørgsmål af fælles interesse. Desuden forventes det også, at topmødet vil støtte fremskridt i vores bilaterale samarbejde på forskellige sektorer, for eksempel fornyelse af aftalen om videnskab og teknologi.

  Forud for topmødet holdes der et trojkamøde blandt udenrigsministrene den 29. november, som vil fokusere på regionale og internationale spørgsmål. Desuden vil et møde i Euro-zonens trojka (kommissær Joaquín Almunia, formanden for ECB Jean-Claude Trichet, og Eurogruppens formand Jean-Claude Juncker) med deres kinesiske kolleger også finde sted den 29. november. Et EU-Kina Business topmøde vil finde sted sideløbende med topmødet den 30. november.

  Baggrund

  Dette topmøde vil bygge på en række vellykkede møder i 2009, især det 11. EU-Kina topmøde i Prag den 20. maj samt et besøg af vicepræsident Xi Jinping i Bruxelles den 8. oktober, hvor han havde et vellykket møde med Barroso. Som en af de største og hurtigst voksende nye økonomier og EU's næststørste handelspartner er Kina en vigtig international aktør og en vigtig partner for EU.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen