Sti

Ekstraordinært uformelt topmøde i Bruxelles den 19. november
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/11/2009

Formandskabet konstaterede med glæde på det ekstraordinære topmøde i Bruxelles, at Lissabontraktaten træder i kraft den 1. december 2009. Denne traktat vil udgøre et grundlag for et mere demokratisk, effektivt og gennemsigtigt Europa, der gør det muligt for EU bedre at takle udfordringerne. På mødet blev den nye formand for Det Europæiske Råd og næstformanden for Kommissionen/den højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik udnævnt.

  Formanden for det Europæiske Råd bliver Herman VAN ROMPUY, der kan sidde i periode på 2½ år, der kan fornyes en gang. Den høje repræsentant for EU for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik bliver Catherine ASHTON. En udnævnelse af en høj repræsentant vil forbedre kontinuiteten og styrke EU's rolle på den internationale arena. Endelig bliver den nye generalsekretær for Rådet Pierre de BOISSIEU. Formanden for Kommissionen, den høje repræsentant og de andre medlemmer af Kommissionen skal have samtykke fra Europa-Parlamentet.

  Baggrund

  Formandskabet havde indkaldt EU's stats- og regeringschefer til et ekstraordinært topmøde som forberedelse til at Lissabontraktaten kan træde ikraft den 1. december, bl.a. ved at udnævne formanden for Det Europæiske Råd og næstformanden for Kommissionen/den højtstående repræsentant. Dette skete efter Tjekkiet som det sidste af de 27 lande har ratificeret traktaten.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen