Sti

EU-topmøder i USA og Indien
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

03/11/2009

I november afholdes EU-topmøder i New Delhi, Indien og i Washington, USA. EU-USA-topmødet i Washington den 3. november omhandler de største globale udfordringer såsom økonomisk genopbygning, klimaændringer og udvikling, men også en række udenrigspolitiske emner såsom Afghanistan, Pakistan, Iran og Mellemøsten. Topmødet skal også omhandle hvordan man styrker den EU-amerikanske dialog i området indenfor udviklingssamarbejde.

Et stort udbytte vil være en skabelse af et nyt EU-USA Energiministerråd, der skal se på emner såsom global energisikkerhed, nye teknologier og videnskab. Det første møde i Energiministerrådet skal afholdes i løbet af topmødet.

  EU-topmødet i Indien i New Delhi den 6. november markerer et årti med voksende forbindelser og søger at uddybe relationerne mellem de to strategiske partnere på centrale områder i samarbejdet. Det sigter til at forbedre dialogen og samarbejdet om spørgsmål af stor global betydning, såsom klimaforandringer, energisikkerhed og bekæmpelse af terrorisme, samt fremtrædende regionale spørgsmål og bilaterale handelsaftaler. Naturligvis vil der, få uger forud for Københavnsmødet, blive rette fokus på topmødet og de centrale spørgsmål om klimaændringer og energi. Som en opfølgning af drøftelserne i G20 vil begge sider udveksle synspunkter om den globale finanskrise og en reform af de internationale finansielle institutioner. Desuden vil topmødet give nye impulser til forhandlingerne om en bilateral handels- og investeringsaftale. Både EU og Indien er fast besluttet på at indgå en aftale, som vil være til gavn for begge parter.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen