Sti

Register over interesserepræsentanter revideres
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/10/2009

Europa-Kommissionens online-register over interesserepræsentanter blev revideret efter en et-årig pilotfase. Kommissionen har nu fremlagt resultaterne af undersøgelsen, og de næste skridt til yderligere at forbedre registrets effektivitet. På grundlag af denne revision vil Kommissionen få et mandat til at fortsætte drøftelserne med Europa-Parlamentet med henblik på oprettelse af et fælles "one-stop-shop" register.

  Baggrund

  "The European Transparency Initiative" blev godkendt af Kommissionen den 9. november 2005, og en grønbog blev offentliggjort i maj 2006 for at sætte gang i en debat med alle interessenter om hvordan man kan forbedre gennemsigtigheden i forhold til fonde, konsultationer i det civile samfund, lobbyisters rolle, Ngo'er og andre interesserepræsentanter indenfor de europæiske institutioners beslutningsproces.

  Ved at åbne interesserepræsentanters register forsøger Kommissionen at gøre borgerne opmærksomme på hvilke generelle eller specifikke interesser, der influerer på beslutningsprocessen i de europæiske institutioner og de ressourcer, der mobiliseres i den forbindelse. Formålet med det er, at gøre beslutninger tages af en anden grund end den almindelige europæiske interesse, synlige. De registrerede har mulighed for at demonstrere store deres engagement i gennemsigtighed og mulighed for at vise legitimiteten i deres aktiviteter. Ved at registrere sig engagerer interesserepræsentanter sig i dele af adfærdskodekset, og synliggør således nogle finansielle oplysninger.

  Registret åbnede I juni 2008, og på nuværende tidspunkt har over 2000 organisationer skrevet sig op.  

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen