Sti

Tjekkisk ratifikation trækker ud
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

27/10/2009

Den 27. oktober tilkendegav den tjekkiske forfatningsdomstol at den formentlig vil træffe afgørelse om Lissabon-traktatens forenelighed med tjekkisk lov den 3. november. Domstolens behandling sker på baggrund af en klage fra 17 tjekkiske senatorer som mener at Lissabon-traktaten overfører for meget magt til Bruxelles.

  Det var ellers ventet at domstolen ville have forsøgt at færdigbehandle sagen inden EU's stats- og regeringschefer mødes til topmøde i slutningen af denne uge. Så kunne man være kommet i gang med forhandlingerne om en ny Kommission og – i fald domstolsafgørelsen var faldet bekræftende ud – besættelsen af de to nye topposter, som oprettes i medfør af Lissabon-traktaten.  Men de 17 senatorer fremlagde nye dokumenter i deres bevisførelse ved høringen den 27. oktober og dermed måtte en endelig afgørelse udsættes.

  Tjekkiet er det eneste land, der mangler at ratificere traktaten. Den er godkendt i det tjekkiske parlament, men landets præsident, Vaclav Klaus, har nægtet at underskrive traktaten, før domstolen er færdig med at behandle den verserende sag. Præsidenten har desuden krævet, at Tjekkiet får en undtagelse fra EU's Charter om Grundlæggende Rettigheder.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen