Sti

Barroso genudnævnt som Kommissionsformand
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/09/2009

Et absolut flertal i Europa-Parlamentet har stemt for genudnævnelsen af José Manuel Barroso som formand for Europa-Kommissionen. Barroso blev godkendt med stemmerne 382 for, 219 imod og 117 hverken for eller imod. I henhold til Nice-traktaten skal Kommissionens formand godkendes med simpelt flertal af de afgivne stemmer, dvs. uden at tælle de blanke stemmer med.

 

  Barroso har været formand for Kommissionen siden 2004. Efter valget til Europa-Parlamentet fra den 4. til den 7. juni 2009 indstillede Rådet for Den Europæiske Union enstemmigt Barroso til en ny femårsperiode.

  Derfor fremlagde Barroso tidligere på måneden sine politiske retningslinjer for den næste Kommissions mandatperiode, 2009-2014. Her fremhæver Barroso især klimapolitik, økonomisk genopretning, vækst, beskæftigelse og social samhørighed, samt EU's rolle på den globale scene som særlige indsatsområder.

  Første opgave for den genudpegede Kommissionsformand bliver imidlertid at sammensætte sit kommissærteam og fordele deres porteføljer. Barroso har allerede varslet en række strukturelle ændringer i Kommissionen, blandt andet med udnævnelsen af en kommissær med ansvar for klimaområdet og en opsplitning af dossieret for retlige og indre anliggender, så man får én kommissær for retlige anliggender - herunder fundamentale rettigheder og borgernes frihedsrettigheder og en kommissær for indre anliggender og indvandring.     

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen