Sti

Europa-Parlamentet konstitueres
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/07/2009

I denne uge samledes de 736 nyvalgte MEP'ere for første gang i Strasbourg, hvor hovedopgaven var at få valgt en formand samt finde ud af, hvem der skal arbejde i de forskellige stående udvalg. Der blev også tid til at sige farvel til det tjekkiske formandskab og hilse det svenske formandskab velkommen.

 

  Den konservative polak Jerzy Buzek blev tirsdag valgt som ny formand for Europa-Parlamentet med 555 stemmer.  Hans modkandidat, Eva-Britt Svensson, fik 89 stemmer. Buzek skal nu være Parlamentets formand de næste to et halvt år.

  Hvad angår de politiske grupper, så havde syv grupper inden samlingens start konstitueret sig. To grupper er helt nye, mens den socialdemokratiske gruppe er blevet udvidet og har fået nyt navn.

  Den største gruppe efter valget blev den konservative, kristendemokratiske gruppe EPP med 265 medlemmer. To helt nye grupper er blevet oprettet; De Europæiske Konservative og Reformister og Gruppen for Europæisk Frihed og Demokrati, og den socialdemokratiske gruppe har fået selskab af de italienske demokrater og hedder indtil videre Gruppen for det progressive forbund af socialdemokrater i  Europa-Parlamentet.

  Torsdag morgen stemte Europa-Parlamentet om fordelingen af udvalgsposter. Resultaterne for de danske medlemmer kan ses nedenfor. Suppleant-posterne er endnu ikke endeligt bekræftet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen