Sti

Danskerne er klar til valget til Europa-Parlamentet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

02/06/2009

Valgkampen og pressens dækning af valget på søndag har for alvor gjort danskerne opmærksomme på det forestående Europa-valg. Hele 59% af danskerne ved, at valget finder sted på søndag d 7. juni mens det for bare fem uger siden kun gjaldt 19%. Og danskerne mener at valget er vigtigt: 52% af vælgerne siger at det i "høj grad" eller i "meget høj grad" er vigtigt for dem at afgive deres stemme – tallet er vokset markant fra 42% fem uger tidligere.

  Det ser ud til at politikernes mange læserbreve, plakaterne i lygtepælene og pressens ellers noget udskældte dækning af valget til Europa-parlamentet har gjort sin virkning: langt flere danskere er nu klar over at der er valg til Europa-Parlamentet på søndag d 7. juni – og de fleste betragter det som vigtigt eller meget vigtigt at stemme ved valget.

  Tallene viser tydeligt at kvinder lægger noget større vægt på valget end mænd og afkræfter dermed myten om kvinders manglende interesse i EU-valget. Og så viser tallene at de midaldrende vælgere er de mest engagerede mens specielt de unge vælgere er mindre interesserede i valget til Europa-Parlamentet.

  Kilde: Meningsmåling ved Megafon, udført for Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen