Sti

Barroso møder verdens erhvervsledere i København
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/05/2009

Mandag den 25. maj var Europa-Kommissionens formand Jose Manuel Barroso hovedtaler ved World Business Summit on Climate Change i Bella Centret.

  Barroso havde derefter møde med statsminister Lars Løkke Rasmussen og pressen havde efterfølgende lejlighed til at møde statsministeren og Barroso i Spejlsalen på Christiansborg.

  Ved besøget i Danmark modtog Jose Manuel Barroso i Folketingets Landstingssal senere samme dag hæderen som ”Årets europæer”, der tildeles af Den danske Europabevægelse.

  Efterfølgende talte Europa-Kommissionens formand på Københavns Universitet, hvor vicerektor Lykke Friis bød op til en diskussion af Europas kommende udfordringer, lige fra den økonomiske krise over klimaforandringer til en fælles optræden på verdensscenen. De kommende ledere af samfundet fik derfor lejlighed til at føle Europa-Kommissionens leder på tænderne.

  World Business Summit on Climate Change munder ud i en samlet vision fra verdens erhvervsledere til de politiske ledere om de ambitiøse mål der skal opnås på de Forenede Nationers klimakonference COP15 til december. Erhvervsledernes aktive medvirken i kampen mod klimaforandringer er nemlig et afgørende led for i praksis at vende trenden mod planetens hedeslag. Netop derfor kan deres vision give et positivt bidrag til at nå et godt resultat ved FN’s historiske klimakonference i København.

  Besøget i Danmark gav således ”Årets europæer” Jose Manuel Barroso lejlighed til at møde både nuværende og kommende ledere – og dermed både de der skal tage afgørende klima-beslutninger nu og her og de der kommer til at leve med følgerne.

   

  Related Information

  Barroso modtager Europabevægelsens pris som Årets Europæer 2009 af landsformand Erik Boel/Photo: Hasse Ferrold

  Barroso modtager Europabevægelsens pris som Årets Europæer 2009 af landsformand Erik Boel/Photo: Hasse Ferrold

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen