Sti

Kommissionen glæder sig over forhandlinger på Cypern
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/07/2008

Den græsk-cypriotiske leder Demetris Christofias og den tyrkisk-cypriotiske leder Mehmet Ali Talat annoncerede i dag, at de ville mødes til forhandlinger under FN's ledelse den 3. september, som et led i forhåbningerne om at kunne afslutte den langvarende uoverensstemmelse på øen. Europa-Kommissionens formand udtalelser sig om situationen.

  Udtalelse af Europa-Kommissionens formand, Manuel José Barroso om tilkendegivelsen af igangsættelsen af forhandlinger med det formål at løse Cyperns problem: "Jeg glæder mig over det initiativ og mod præsident Demetris Christofias og den tyrkisk-cypriotiske leder Hr. Mehmet Ali Talat udviser ved at lancerer forhandlinger med det formål at løse Cyperns problem. Jeg glæder mig også over tilkendegivelsen af yderligere tillidsskabende foranstaltninger. Europa-Kommissionen betragter dette som et vigtigt skridt mod en fælles acceptabel løsning til genforeningen af Cypern. Jeg opfordrer parterne til at arbejde med et positivt og fleksibelt sind og til at opretholde gejsten for en løsning. Et samlet og integreret Cypern vil ikke kun gavne cyprioterne selv, men hele den europæiske union.

  Kommissionen holder sig klar til at kunne yde støtte til processen, hvis parterne skulle ønske det. Den vil følge udviklingsprocessen tæt og gøre de nødvendige foranstaltninger klar for at sikre, at Kommissionen kan reagere hurtigt når og hvis det efterspørges. Lad mig, som formand og på hele Europa-Kommissionens vegne forsikre det cypriotiske folk om at vi er forpligtede til at støtte det cypriotiske folk i deres anstrengelser med at løse Cyperns problem og at standse denne konflikt på europæisk jord.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen