Sti

Korruption er fortsat et problem i Bulgarien og Rumænien
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/07/2008

Europa-Kommissionen har i dag offentliggjort sine rapporter om Bulgarien og Rumæniens fremskridt indenfor retssystemerne, bekæmpelse af korruption og organiseret kriminalitet. Kommissionen konkluderer, at der er sket visse fremskridt, hovedsageligt indenfor det retslige område, men meget mere er nødt til at blive gjort i begge lande for at bekæmpe korruption og for Bulgariens vedkommende, organiseret kriminalitet.

  Da Bulgarien og Rumænien blev medlemmer af EU 1. januar 2007, manglede landende stadig at foretage forbedringer indenfor det retslige område, korruption og organiseret kriminalitet.

  For at gøre optagelsen af disse lande så overkommelig som muligt og for at sikre udviklingen indenfor ovenstående områder, valgte EU at etablere en mekanisme for samarbejde og kontrol med både Bulgarien og Rumænien.
  I december 2006 opsatte Kommissionen "benchmarks", hvorved landenes fremskridt kunne vurderes efter. Den første statusrapport blev offentliggjort i juni 2007, den anden i februar 2008.

  Derudover offentliggøres også Kommissionens meddelelse om Bulgariens situation vedrørende fællesskabets fonde og Kommissionens afgørelse om ændring af afgørelsen C/2007/3142 af 29. juni 2007 angående forvaltningen af Phare programmets midler i Bulgarien.

  23. juli 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen