Sti

Belgien har ratificeret Lissabontraktaten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/07/2008

Parlamentet i Belgien har i dag godkendt traktaten. Hermed har 23 medlemslande taget stilling til Lissabontraktaten.

  Udtalelse af Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, om parlamentet i Belgiens vedtagelse af Lissabontraktaten: "Jeg vil gerne lykønske Belgien med deres godkendelse af Lissabontraktaten. Jeg vil gerne takke regeringen og parlamentet i Belgien for deres store støtte til traktaten. Vi er privilegerede at have Europa-Kommissionens hovedkvarter i Bruxelles, som helt rigtigt er kendt som Europas hovedstad og jeg vil gerne takke den belgiske regering for deres konstante støtte til det europæiske projekt. Med dagens afstemning er antallet af lande, som har afsluttet den parlamentariske proces omkring Lissabontraktaten, oppe på 22. Dette er et stærkt signal om hvor vigtigt det er, at alle medlemslande bliver hørt under ratifikationsprocessen".

  Traktaten er nu blevet godkendt af: Ungarn, Slovenien, Malta, Rumænien, Frankrig, Bulgarien, Polen, Slovakiet, Portugal, Danmark, Østrig Litauen og Letland, Tyskland Luxembourg, Estland, Finland, Grækenland Det Forenede Kongerige, Cypern og Nederlandene.

  Lissabontraktaten er foreløbig blevet afvist af Irland, som ved en folkeafstemning den 12. juni stemte nej til traktaten.

  10. juli 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen