Sti

Det Forenede Kongerige har ratificeret Lissabontraktaten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/06/2008

Parlamentet i Det Forenede Kongerige har idag ratificeret Lissabontraktaten. Hermed har 19 medlemslande godkendt traktaten. Det Forenede Kongerige er det første land til at godkende traktaten efter den irske folkeafstemning.

  Udtalelse af Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, om parlamentet i Det Forenede Kongeriges vedtagelse af Lissabontraktaten: "Jeg vil gerne lykønske Det Forenede Kongerige med den succesfulde godkendelse af Lissabontraktaten i dag. Jeg vil gerne takke regeringen og parlamentet for den konstante støtte til den nye traktat under forhandlings- og ratifikationsprocessen. Jeg tror den nye traktat vil gøre den Europæiske Union mere effektiv, demokratisk og stærkere på den globale scene. Lissabontraktaten er nu blevet godkendt af 19 medlemslande. Jeg mener det er vigtigt, at alle medlemslandene udtrykker deres holdning til Lissabontraktaten og jeg anmoder dem som ikke endnu har ratificeret traktaten til at fortsætte ratifikationsprocessen".

  Traktaten er nu blevet godkendt af: Ungarn, Slovenien, Malta, Rumænien, Frankrig, Bulgarien, Polen, Slovakiet, Portugal, Danmark, Østrig Litauen og Letland, Tyskland Luxembourg, Estland, Finland og Grækenland.

  Lissabontraktaten er foreløbig blevet afvist af Irland, som ved en folkeafstemning den 12. juni stemte nej til traktaten.

  Lissabontraktens fremtid vil blive diskuteret ved topmødet mellem stats-og regeringslederne den 19.-20. juni. Læs mere om topmødet...

  18. juni 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen