Sti

Høring af to indstillede kommissærer
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

16/06/2008

Mandag aften vil Europa-Parlamentet tage stilling til de to indstillede kommissærkandidater Jacques Barrot og Antonio Tajani. Barot, som i øjeblikket er transportkommissær, vil efter al sandsynlighed overtage posten som retskommissær, efter at Franco Frattini forlader posten for at være udenrigsminister i Italien. Tidligere MEP Tajani er kandidat til posten som transportkommissær.

  Det væsentligste formål med høringen er at give parlamentsudvalgene mulighed for at få kendskab til de indstillede kommissionsmedlemmers personlighed og synspunkter.
  Høringen giver mulighed for omfattende drøftelser med næstformand Jacques Barrot og Antonio Tajani om deres respektive ansvarsområder.

  Næstformand Jacques Barrot vil blive ansvarlig for retlige anliggender, frihed og sikkerhed og vil derfor blive genstand for en høring i Udvalget om Borgernes Rettigheder og Retlige og Indre Anliggender. Høringen af Barrot vil vare to en halv time fra kl. 17:30-20:00 - Følg høringen live.

  Indstillet kommissionsmedlem Antonio Tajani vil blive ansvarlig for transport og vil derfor komme til høring i Transport og Turismeudvalget. Høringen af Tajani vil vare tre timer fra kl. 20:15-23:15 - Følg høringen live.

  Som en forberedelse af høringen er begge kandidater blevet bedt om at besvare et skriftligt spørgeskema udarbejdet af de relevante parlamentsudvalg. Dette spørgeskema består af to dele: en generel del og en specifik del (til Barrot og til Tajani ). Den generelle del indeholder horisontale spørgsmål af betydning for arbejdet som kommissær, mens den specifikke del fokuserer på emner, der er relateret til de indstillede kommissærers specifikke porteføljer.
  Formålet hermed er at give Parlamentet mulighed for at vurdere deres personlige kvalifikationer og generelle politiske tilgang og således skabe grundlag for høringens mundtlige del.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen