Sti

Debate Europe
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

02/04/2008

På baggrund af resultaterne fra Plan D, præsenterer Kommissionen nye forslag til at forbedre og udbrede den demokratiske debat i EU.
"At lytte bedre, at forklare bedre og at inddrage lokalsamfundet" er målsætningen i Kommissionens nye tilgang til kommunikationen med EU's borgere. Praktisk skal dette gøres gennem Debate Europe, hvor der hovedsageligt vil være fokus på at inddrage borgerne i EU's beslutningsproces.

  I dag er den almindelige opfattelse, at der ikke er sammenhæng mellem den nationale og den europæiske politiske scene. Ikke mange er opmærksomme på, at en stor del af de "nationale" politiske spørgsmål, der har betydning for vores dagligdag (f.eks. prisen på landbrugsvarer), eller som vedrører vore dages store udfordringer (f.eks. klimaforandringer), rent faktisk behandles på EU-plan. Mange beslutninger træffes på EU-plan, men dette afspejles ikke i den nationale dialog og debat. Næstformand i Kommissionen Margot Wallström mener at, "EU's politikker skal derfor være solidt forankrede i de politiske partier, i de nationale demokratiske traditioner og i den daglige politiske dialog. De skal drøftes og debatteres både på rådhuset, i regionale forsamlinger, i nationale parlamenter, i fjernsynsprogrammer og på Internettet".

  Europa-Kommissionen vil under Debate Europe medfinansiere en række civilsamfundsprojekter i 2008 og 2009 – både på EU- og nationalt plan. Kommissionen vil derfor om kort tid indkalde forslag til nye projekter og videreudvikle de mest vellykkede initiativer iværksat under Plan D.

  2. april 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen