Sti

"VÆRDIKAMP I EU" - Udenrigsministerens verdensstafet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/04/2008

Kampen om værdier står helt centralt i denne tid. Med EU's Lissabon-traktat, der efter planen træder i kraft næste år, bliver det europæiske værdigrundlag formuleret og skal fremover stå som en ledetråd for EU-landenes fælles aktioner - både i forholdet til verden omkring os og til EU selv. Men hvad er de europæiske værdier? Hvad betyder traktaten i praksis? Vil den gøre nogen praktisk forskel? Og hører værdikampen ikke hjemme på nationalt niveau?

  Det diskuteres samtidig, om ytringsfriheden er under pres, og om religiøse følelser respekteres. Menneskerettighedsspørgsmål og -politik trænger sig også på i forhold til for eksempel Burma, Tibet og Sudan. I lyset af Europa-Parlamentets stigende rolle i EU vil Hans-Gert Pöttering, formand for Europa-Parlamentet og udenrigsminister Per Stig Møller svare på disse og andre spørgsmål.

  Hans-Gert Pöttering, formand for Europa-Parlamentet: Har været medlem af Europa-Parlamentet siden det første direkte valg i 1979 og har spillet en yderst aktiv rolle i debatten af de europæiske værdier.

  Per Stig Møller (K), udenrigsminister siden 2001 og dermed en central aktør i forhold til arbejdet med reformerne af EU's traktatgrundlag, senest Lissabon-traktaten samt diskussionerne om EU's værdigrundlag oven på den historiske EU-udvidelse under det danske EU-formandskab.

  Ordstyrer: Jens Bostrup, EU-specialist, Politiken

  Tid og sted: den 2. april, kl. 09.15 - 10.15 i Politikens Foredragssal, Vestergade 28, porten, København K

  Tilmelding er nødvendig og skal ske senest 1. april. Fri entré. Billetgebyr 10,00 kr. Man kan kun bestille én billet pr. person og der skal opgives navn og adresse. Mødet foregår på engelsk. Kom i god tid.

  Reserver plads på www.politikenbillet.dk

  Mødet er det tredje i rækken 'Udenrigsministerens Verdensstafet' hvor Per Stig Møller i samarbejde med dagbladet Politiken holder en række offentlige samtaler med prominente internationale personligheder i løbet af foråret. Læs mere på www.verdensstafet.um.dk"

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen