Sti

Høring af den indstillede kommissær for sundhed
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

31/03/2008

Tirsdag den 1. april er der i Europa-Parlamentet høring af Androula Vassiliou som afløser for Markos Kyprianou som medlem af Europa-Kommissionen med ansvar for sundhed.

Hovedformålet med høringen er at give Parlamentets udvalg en mulighed for at få indblik i Vassilious personlighed og synspunkter.

  Høringen vil give mulighed for en grundig drøftelse af Vassilious prioriteringer inden for hendes ansvarsområder og vil dermed styrke den demokratiske kontrol med kommissæren og øge dennes legitimitet. Høringen vil bidrage til på et så tidligt tidspunkt som muligt at få etableret et samarbejde mellem Parlamentets udvalg og Vassiliou, og den vil også danne grundlag for vurderingen af hendes efterfølgende arbejde som kommissær.

  Vassilious ansvarsområder vil være sundhed, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd, hvilket betyder, at hun høres af Europa-Parlamentets Udvalg om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed. Udvalget om Landbrug og Udvikling af Landdistrikter, Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse samt Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender deltager også i høringen.

  Som forberedelse til høringerne anmodes Vassiliou om at udfylde et spørgeskema udarbejdet af de relevante EP-udvalg.

  Høringen vil vare tre timer og indledes med et indlæg af Vassiliou efterfulgt af spørgsmål og svar.

  Efter høringen meddeler det relevante EP-udvalg sin bedømmelse til Europa-Parlamentets formand og til formanden for Udvalgsformandskonferencen i form af en bedømmelsesskrivelse med henblik på den endelige afstemning.

  Forud for høringen har Vassiliou udfyldt et skriftligt spørgeskema. Dette spørgeskema består af to dele: en generel del pdf - 36 KB [36 KB] og en specifik del pdf - 37 KB [37 KB] . Den generelle del indeholder horisontale spørgsmål af betydning for arbejdet som kommissær, mens den specifikke del fokuserer på emner, der er relateret til den indstillede kommissærs specifikke portefølje - se nedenfor

  Følg høringen live fra kl. 14:00 - klik her

  31. marts 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen