Sti

Malta har ratificeret Lissabontraktaten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

29/01/2008

Det slovenske formandskab byder Maltas ratifikation af Lissabontraktaten velkommen, der dermed bliver det tredje land til at færdiggøre ratifikationsprocessen.

  Det maltesiske parlament stemte om ratifikationen blot få timer efter at traktaten blev godkendt i den slovenske nationalforsamling. Forslaget om ratifikation blev mødt med enstemmig opbakning til godkendelse af det maltesiske parlament. Oppositionen, der oprindeligt var imod Maltas medlemsskab af EU op til 2004-udvidelsen, anerkendte at den nye traktat var god for både EU og Malta.

  Formand for Europa-Kommissionen Jose Barroso byder Maltas enstemmige ratifikation af Lissabontraktaten velkommen: "Jeg vil gerne lykønske Malta med den succesfulde godkendelse af Lissabontraktaten i det nationale parlament. Jeg finder det specielt symbolsk, at de første tre lande der har godkendt traktaten, alle er medlemslande der tiltrådte den Europæiske Union i 2004. Dette viser at udvidelser er en inspiration og incitament for den fremtidige udvikling i europæisk integration".

  Hvis alle medlemslandende har afsluttet ratifikationsprocessen, vil Lissabontraktaten træde i kraft den 1. januar 2009.

  29. januar 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen