Sti

Debate Europe! EU-kommissærer deltager i online debatforum om EU's fremtid
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/01/2008

Tirsdag den den 29. januar var Margot Wallström, næstformand for Kommissionen, og kommissionsmedlem Stavros Dimas (miljø) og Andris Piebalgs (energi) samt en række af Kommissionens medarbejdere online for at deltage i debatten med de europæiske borgere. "Med dette forum ønsker vi at fortsætte den debat med de europæiske borgere, der blev sat i gang med plan D", sagde Margot Wallström.

  "Debate Europe"-forummet var oprindelig et led i Europa-Kommissionens plan D for demokrati, dialog og debat og fungerede som et online debatforum, hvor EU-borgere kunne udveksle synspunkter og holdninger om en række EU-spørgsmål. Siden starten i marts 2006 har der været i tusindvis af indlæg i forummmet, og over 1,3 millioner har klikket sig ind på det.

  "Debate Europe" vil i sin nye form være lettere at bruge og vil i første omgang være fokuseret på tre hovedemner: EU's fremtid, energi og klimaændringer og interkulturel dialog. Der vil også i forummet være mulighed for at diskutere andre EU-spørgsmål.

  Forummet vil være på alle de 23 officielle EU-sprog, og i lighed med det tidligere forum vil du også kunne deltage i debatten på catalansk.

  Håbet med det nye forum er at sætte gang i debatten igen og hjælpe Kommissionen og EU's borgere med at skabe en konstruktiv dialog, hvor Kommissionen lytter til, hvad borgerne har at sige, og giver feedback. Idéen er også at bidrage til at udvikle et europæisk offentligt rum på internettet og at skabe opmærksomhed om Kommissionens nye internetstrategi "Being Global, Going Local".

  Der var lagt op til en eftermiddag med livlig online debat mellem befolkningen og Kommissionens repræsentanter. Kommissionens medarbejdere vil siden deltage regelmæssigt i debatten for at sikre, at der bliver fulgt op på de forskellige emner, og at der bliver tale om en egentlig interaktion mellem Kommissionen og borgerne.

  25. januar 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen