Sti

"Berettet for eftertiden": Seminarrække med centrale danske EU-aktører
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

14/01/2008

Efter 35 års medlemskab kan diskussioner om Danmark og EU synes næsten lige så heftige som i optakten til afstemningen i 1972. Men hvad var det, vi ville, da vi meldte os ind? Hvordan har vi bidraget til udviklingen? Hvilke interesser har Danmark haft i EU, og hvordan er de blevet plejet? Det er tid til at gøre status over Danmarks medlemskab af EF/EU.

  Derfor denne enestående samtidshistorisk seminarrække, hvor otte tidligere fremtrædende danske EU-aktører fortalte om deres personlige opfattelser af og bidrag til begivenheder, der har ændret Danmarks forhold til de europæiske fællesskaber fra 1960'erne til 90'erne.

  Den første gruppe af aktører var: Jens Christensen, Henning Christophersen, Uffe Ellemann-Jensen, Niels Ersbøll, Holger K. Nielsen, Ivar Nørgaard, Gunnar Riberholt og Jørgen Ørstrøm Møller.

  Den historiske afstand gav aktørerne mulighed for at tale åbent om omstændigheder, der hidtil ikke har været kendt af offentligheden og for at fremlægge deres opfattelse af de faktorer, der formede dramatiske begivenheder.

  Aktør- og øjenvidneberetningerne blev efterfølgende kommenteret og diskuteret af yngre historiker eller politolog med ekspertise indenfor den behandlede periode eller problematik.

  Seminarerne var arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Institut for Internationale Studier, Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet.

  Den første seminarrække startede den 29. oktober 2007 og sluttede den 14. januar 2008 og var åben for alle interesserede.

  Anden og sidste seminarrække starter 30. oktober 2008 og slutter 27. november 2008. Tilmelding fra medio oktober 2008 på www.diis.dk

  dk4 dækkede seminarerne - se mere nedenfor!

  Udsendelserne kan efterfølgende ses på politisk.tv

  14. januar 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen