Sti

Ungarn har ratificeret Lissabontraktaten
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/12/2007

Det ungarske parlament ratificerede igår Lissabontraktaten ved en afstemning. Ungarn bliver dermed det første af EU's 27 medlemslande til at ratificere traktaten.

  325 parlamentarikere stemte for traktaten, 5 imod og 14 undlod at stemme ved begivenheden som premierminister Gyurcsany kaldte en "historisk opnåelse."

  Kommissionsformand Jose Barroso lykkeønsker Ungarn med at være det første land til at ratificere Lissabontraktaten: "Afstemningen i parlamentet igår var et udtryk for ungarsk støtte til et mere effektivt, demokratisk, gennemsigtigt og stærkt EU. Det er et vigtigt første skridt for at få de konkrete fordele ved den nye traktat til at træde i kraft. Jeg håber at andre medlemslande vil følge initiativet som Ungarn har taget. Jeg finder det specielt iøjnefaldende og symbolsk, at det første land der ratificerer traktaten er ét af de lande der tilsluttede sig Den Europæiske Union i 2004. Det viser at udvidelser er en inspiration til den fremtidige udvikling af europæisk integration, og at udvidelser og dybde i samarbejdet i Den Europæiske Union går sammen hånd i hånd."

  Hvis alle medlemslandende har afsluttet ratifikationsprocessen, vil Lissabontraktaten træde i kraft den 1. januar 2009.

  18. december 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen