Sti

Kommissionen offentliggør sin første rapport om strategien for bæredygtig udvikling
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/10/2007

EU og medlemsstaterne er ved at omlægge deres politik, så der satses mere på langsigtet bæredygtighed. Der bliver stadig større overensstemmelse mellem EU's mere langsigtede strategi for bæredygtig udvikling og Lissabon-strategien for vækst og beskæftigelse.

  Hvis vi skal opnå de nødvendige resultater i praksis, må der imidlertid gøres væsentligt mere for at dæmme op for udviklingstendenser, der har vist sig ikke at være bæredygtige. Det er nogle af konklusionerne i Kommissionens første statusrapport om EU's nye strategi for bæredygtig udvikling, som blev vedtaget i juni 2006.

  Det er en langsigtet strategi, som supplerer den fornyede Lissabon-strategi for vækst og beskæftigelse, der har en lidt kortere tidshorisont. Det fremgår af rapporten, at Europa er nødt til at omsætte sin klimaændringspolitik i praksis og for alvor sætte gang i anvendelsen af alternative energikilder, gøre transportsektoren mere miljøvenlig, dæmme op for tabet af biodiversitet og fortsætte med at føre an i kampen mod fattigdom i Europa og globalt.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen