Sti

Budgetforslag 2008
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

29/08/2007

Den altoverskyggende grund til, at budgettet er tippet til fordel for regionalpolitik og konkurrenceevne, er den stærkt stigende regionalfondsstøtte til de 12 nyeste medlemslande i Øst- og Sydøsteuropa.
Landbrugsstøtten til de nye medlemslande derimod befinder sig, stadig i en indfasningsperiode og landmændene dér vil først om nogle år kunne nå op på 70 % af den støtte, som de gamle landes bønder kan få.

  Samtidig ligger de samlede udbetalinger fra landbrugsfonden reelt under den stigningstakt på 1 % om året, som stats- og regeringscheferne i 2002 fastsatte som loft over landbrugsudgifterne. Det skyldes to ting: dels er markedssituationen for landbrugsvarer generelt gunstig, og EU sparer penge på eksportrestitutioner, dels har flere medlemslande ikke søgt om den fulde støtte, deres bønder teoretisk er berettigede til.

  EU-budgettet for 2008 blev drøftet af Rådet ved budgetministrenes møde i juli og førstebehandles af Parlamentet sidst i oktober. Det endelige, vedtagne budget for 2008 - EU-institutionernes finanslov - skulle gerne foreligge i slutningen af december.

  Læs mere:
  om 2008-budgettet
  om kommissær Grybauskaites budgetpræsentation

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen