Sti

Hjælp til små virksomheder
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

07/03/2007

Kommission arbejder hurtigt for at fjerne administrative byrder fra små virksomheder

Europa-Kommissionen har fremlagt et første sæt nedskæringsforslag for at fjerne unødvendige administrative byrder fra virksomhederne, herunder især de små og mellemstore virksomheder (SMV'er) uden at ændre på beskyttelsesniveauet.

  Forslagene der er rettet mod transportvirksomheder, små bagere, slagtere og dagligvareforretninger, indgår sammen med sammenlægning eller opdeling af virksomheder i den pakke med hurtige tiltag, som Kommissionen bebudede for så kort tid siden som i januar i år. Den samlede pakke på i alt 10 tiltag vil betyde administrative besparelser for virksomhederne på 1,3 mia. euro om året.

  Det sker som led i Kommissionens mere omfattende politiske målsætning om at nedbringe den administrative byrde for virksomhederne med 25 % på EU-plan inden 2012, som Det Europæisk Råd snart skal træffe beslutning om. Et fjerde hurtigt tiltag om energiafgrøder fik allerede grønt lys i sidste måned og vil blive vedtaget i næste uge.

  Med disse forslag bevæger Kommissionen sig fremad med en hidtil uset hastighed for at indfri sit løfte om at mindske bureaukratiet. Forslagene skal nu forelægges Europa-Parlamentet og Rådet til vedtagelse. Samtidig hermed starter Kommissionen et screening-program, der skal se på nedskæring af administrative byrder og unødvendige oplysningsforpligtelser inden for tretten højtprioriterede områder såsom beskæftigelse, beskatning, landbrug og statistik.

   

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen