Sti

Europæisk Forår 2007 - Debat og refleksion blandt unge
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/03/2007

Med det formål for øje at stimulere interessen for og den løbende debat om EUs principper, resultater og fremtid giver Europæisk Forår skoleelever en enestående mulighed for at mødes, udveksle ideer og dele deres håb og bekymringer med EU-eksperter og politiske ledere.

  Europæisk Forår er et brugerstyret og årligt tilbagevendende initiativ der har til formål at opmuntre unge til debat og refleksion, til at lære mere om Europa og til at blive hørt vedrørende Europarelaterede emner. Europæisk Forår har allerede vist sin eksistensberettigelse gennem de sidste fire år og er blevet en fuld integreret begivenhed i den europæiske skolekalender.

  I år er det 50-året for undertegnelsen af Rom-traktaten. Derfor har man valgt "I fællesskab siden 1957: Skoler fejrer Europa" som tema for Europæisk Forår 2007.
  Dette jubilæum giver en lejlighed til at diskutere hvad EU hidtil har opnået og til at forstærke debatten om Europas fremtid, en fremtid som skal passe til de unges behov og forventninger.
  Den nye version af Europæisk Forår vil blive afholdt fra den 26. marts - hvor man fejrer 50-årsdagen for underskrivelsen af Rom-traktaten - til den 30. juni 2007, med særlig opmærksomhed på den 9. maj som er Europadag. Disse datoer markerer projektets to højdepunkter og er rettet mod alle skoler i EU og ansøger- og kandidatlande.

  En lang række begivenheder vil finde sted på skoler over hele Europa. Herunder konkurrencer, udstillinger, debatter, konferencer og online chats mellem studerende fra forskellige lande og politiske ledere på europæisk, nationalt eller lokalt plan. Grundskoleelever op til 7. klasse opfordres til at deltage på deres egen måde og med udgangspunkt i egen ressourcer.

  For at styrke opfordringen og lette deltagelsen for skolerne, stiller hjemmesiden for det Europæisk Forår en række ideer og forslag til rådighed for lærere og studerende til brug ved organisering af begivenhederne. Her kan man finde pædagogisk ressourcemateriale, ideer til aktiviteter i klasseværelset, pædagogiske lege og andre undervisningsværktøjer.

  1. marts 2007

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen