Sti

Det danske ”Europa-Hus” er åbnet
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

12/01/2007

Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark og Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark er flyttet sammen og har i fællesskab åbnet Europa-Huset.

  Europa-Huset har hjemme på adressen Gothersgade 115, lige over for Rosenborg og dermed lige ved Nørreport Station i København. Den smukke karakteristiske røde murstensbygning er indrettet med møde- og konferencefaciliteter for både små og store seminarer og konferencer. Desuden vil bygningen rumme et infopoint i gadeplan. Infopointet vil fra februar være åbent for offentligheden og vil tilbyde borgerne hjælp og vejledning til at finde rundt i EU og til at få adgang til lovtekster, brochurer og anden information om Europa.

  Åbningen af Europa-Huset blev den 12. januar 2007 markeret ved en stor reception for i alt ca 300 inviterede gæster. Den officielle åbning blev varetaget af kommissær for landbrug og landdistriktsudvikling Mariann Fischer Boel, der i stedet for at klippe bånd over faktisk sammenknyttede to bånd, som et konkret udtryk for at de to europæiske institutioner nu bor under samme tag.

  Åbningsreceptionen bød også på både muntre og tankevækkende politiske sværdslag mellem forhenværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og SF’s udenrigspolitiske ordfører Holger K. Nielsen samt en festtale om ”den utrolige historie om åbenhed i EU” af Europa-parlamentets nestor Jens-Peter Bonde. Ambassadør Gunnar Riberholdt delte ud af sine mange erindringer om Danmarks forhold til EU, gående helt tilbage til 1963-forhandlingerne. Endelig delte generaldirektør Claus Haugaard Sørensen sin vision for Europa-Huset med tilhørerne og ønskede at det nye flotte hus i Gothersgade må danne rammen for et ægte europæisk mødested midt i København, for både danskere og andre europæere.

  Check Europa-Huset her: www.europa-huset.dk

  12. januar 2007


  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen