Sti

Nye regler for statsstøtte til film
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

14/11/2013

Foto©Thinkstockphotos.com

Foto©Thinkstockphotos.com

Kommissionen har vedtaget en ny meddelelse om statsstøtte til film og audiovisuelle værker.
Meddelelse indeholder detaljerede kriterier og regler for medlemsstaternes finansielle støtte til produktion og distribution af film i overensstemmelse med EU's regler for statsstøtte. De nye regler træder i stedet for dem, der har været gældende siden 2001.

  Formålet med meddelelse er at fremme kreativ virkelyst og kulturel mangfoldighed i EU og skabe muligheder for en succesrig europæisk audiovisuel sektor uden store hindringer for at lave produktioner på tværs af grænserne.

  Baggrund:

  EU's medlemslande yder filmstøtte for omkring 3 mia. euro hvert år. 2 mia. euro går til tilskud og lån på lempelige vilkår, og 1 mia. euro ydes i form af skattebegunstigelser. Omkring 80 % går til filmproduktion.
  Finansiel støtte er vigtig for at sikre fortsat og meningsfyldt europæisk filmproduktion. In 2001 offentliggjorde Kommissionen for første gang regler om anvendelsen af statsstøttereglerne for filmproduktion. Disse regler udløb med udgangen af 2012.
  Kommissionen begyndte derfor i 2011 at overveje nye regler, hvilket gav sig udslag i tre offentlige høringer af medlemsstaterne og de involverede parter.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen