Sti

Færdigheder for fremtiden
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

20/11/2012

©Goodshoot/Thinkstock

©Goodshoot/Thinkstock

Kommissionen har offentliggjort sin strategi om den fremtidige modernisering og finansiering af Europas uddannelsessystemer. Den første årlige uddannelsesovervågning, som redegør for fremskridt og fortsatte svagheder i gennemførelsen af strategirammen for samarbejde på uddannelsesområdet 2020, er en del af pakken. En landeanalyse viser hvorledes de enkelte lande klarer sig i forhold til overordnede mål, referencepunkter og indikatorer.

  Baggrund:

  En af hovedprioriteterne i Europa 2020-strategien er at fremme kvaliteten og ressourceeffektiviteten i uddannelserne i et livslangt læringsperspektiv. En alt for stor del af EU’s menneskelige kapital forbliver uudnyttet pga. strukturelle hindringer og blinde punkter i uddannelsestilbuddene. Strategien tager nogle af de væsentligste fremtidige udfordringer op på en måde, som understøtter og supplerer ungdomsbeskæftigelsespakken.

  Der vil blive fremsat forslag til tiltag til at forbedre det grundlæggende uddannelsesudbud, fremme nøglekompetencer i et livslangt læringsperspektiv og integrere og forbinde forskellige uddannelsessektorer. Nye initiativer vil blive bekendtgjort på områder som informations- og kommunikationsteknologi og åbne undervisningsressourcer, støtte til lærere og skoleledere, og mobilisering af uddannelsesmyndigheder og berørte grupper omkring spørgsmålet om finansiering.

  Pakken indeholder et væld af kvantitativ information og komparative analyser, baseret på de seneste data fra Eurydice, GHK, OECD og mange andre kilder. En del af materialet har allerede været brugt som grundlag for de landespecifikke evalueringer i forbindelse med det europæiske halvår og de efterfølgende anbefalinger til medlemsstaterne.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 20/11/2012  |Til toppen