Sti

Opsvinget bider sig fast
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

25/02/2014

Foto©hemera/Thinkstock

Foto©hemera/Thinkstock

I Kommissionens vinterprognose der just er offentliggjort forventes en økonomisk vækst på 1,5 % i EU i 2014 og 2 % i 2015. For eurozonen ventes 1,2 % i 2014 og 1,8 % i 2015.
Danmark ventes at få en vækst på 1,7 % i  år og 1,8 % næste år. Væksten er en anelse opjusteret i forhold til tidligere prognoser. På trods af de bedrede udsigter, vil arbejdsløsheden både i EU generelt, i eurozonen og i Danmark kun falde beskedent i år, da beskæftigelsen typisk kun reagerer med forsinkelse på forbedrede konjunkturer.

  Væksten har nu bidt sig fast i Europa, efter at udviklingen vendte sidste sommer. Forstærket indenlandsk efterspørgsel forventes at føre til en mere balanceret og bæredygtig vækst. Genopretningen af den europæisk økonomi er gået fremad og den eksterne konkurrenceevne er forbedret markant, særligt i de hårdest ramte lande. Det værste af krisen er nu bag os, men de økonomiske reformer må fortsætte, ellers risikeres tilbagefald.

  Baggrund:

  Europa-Kommissionen udarbejder makroøkonomiske data tre gange om året: forår, efterår og vinter.
  De danner grundlag for forskellige finanspolitiske og makroøkonomiske overvågningsmekanismer, herunder det europæiske semester.
  Hver prognose har en horisont på mindst to år.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 09/12/2014  |Til toppen