Sti

Foreløbig økonomisk prognose: Udsigt til en beskeden vækst i årets anden halvdel
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

23/02/2012

På grund af de hastige ændringer i den økonomiske situation har Kommissionen  offentliggjort en udvidet udgave af den foreløbige økonomiske prognose med en ajourføring af udsigten for vækst i BNP, inflationen og de offentlige balancer i 2012 for de 27 medlemsstater og for euro-området. Desuden er de samlede tal for EU og for euro-området offentliggjort.
Normalt har den foreløbige prognose kun omfattet de syv største medlemsstater og euro-området og samlede EU-prognoser for BNP og inflationen i det indeværende år.

  Prognose for Danmark

  Efter fremgangen i 2010 og trods gode eksporttal var den danske økonomi som helhed præget af afdæmpning i 2011, navnlig på grund af ringe tillid hos forbrugerne og virksomhederne i lyset af den igangværende gældskrise. Med lavere indenlandsk efterspørgsel end oprindelig anslået i tredje kvartal, forventes den årlige reale BNP-vækst ikke at overstige 1 % i 2011, svarende til en nedjustering på 0,2 procentpoint i forhold til efterårsprognosen 2011. Ikke desto mindre tyder de forbedrede indikatorer for industriproduktion, bilsalg og eksport i fjerde kvartal 2011 på, at Danmark sandsynligvis har undgået en teknisk recession mod årsskiftet.

  Læs mere om udsigterne for Danmark:


  Baggrund

  Kommissionen offentliggør økonomiske prognoser fire gange om året. Forårs- og efterårsprognoserne omfatter alle EU-lande og indeholder en lang række indikatorer fra vækst, inflation og beskæftigelse til offentlige budgetunderskud og gæld. De mellemliggende prognoser i februar og september er mindre omfattende men dog repræsentative.
  Den seneste efterårsprognose blev fremlagt af kommissær Olli Rehn 10. november 2011.
  Den næste samlede prognose offentliggøres i maj 2012.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 23/02/2012  |Til toppen