Sti

Resultater: Stresstests af bankerne
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

15/07/2011

Foto©Comstock/Thinkstock

Foto©Comstock/Thinkstock

Fredag den 15. juli offentliggjorde Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) resultaterne af de såkaldte stresstests, de europæiske banker har været underlagt. Banker fra 21 EU-lande deltog, og ikke alle banker indgik i testene. Fra Danmark blev Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit testet. Testmetoderne er siden sidst blevet gjort mere stringente og gennemsigtige.

  I forbindelse med offentliggørelsen af resultaterne, udtrykte kommissær Barnier og kommissær Rehn deres opbakning til udførelsen af stresstests af bankerne som et led i den afgørende genopretning af bankerne, der skal være med til at hjælpe EU ud af krisen. De pegede på, at stresstestene tyder på, at de europæiske banker står stærkere nu end før krisen. De understregede også, at stresstestene ikke kan stå alene, men er et bidrag til bestræbelserne på at stabilisere den finansielle sektor og gøre den mere robust.

  Resultaterne af testene viser, at otte af de testede banker ligger under det anbefalede minimum på 5% Core Tier 1 Ratio, mens en række banker ligger mellem 5 og 6%. EBAs henvisning til disse banker er hurtigst muligt at skabe en bredere margin, hvilket vil kunne forbedre deres modstandskraft betydeligt. Se alle resultaterne og EBAs henvisninger i resuméet samt på EBAs hjemmeside ved at følge linksene nedenfor.

  Næste skridt

  EBA vil i perioden august-december 2011 holde øje med, hvilke af de anbefalede tiltag, medlemslande og banker udfører, og med hvilken effekt, hvorefter evalueringsrapporter vil blive udgivet i hhv. februar og juni 2012.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 18/07/2011  |Til toppen