Sti

Udtalelse af José Manuel Barroso og Herman Van Rompuy om udpegelsen af Lucas Papademos som premierminister i Grækenland
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/11/2011

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

Aftalen om at danne en national samlingsregering åbner et nyt kapitel for Grækenland. Vi har længe understreget behovet for bred politisk enighed om foranstaltninger, som kan hjælpe Grækenland ud af landets dybe økonomiske krise. Vi hilser derfor nyheden om udpegelsen af Lucas Papademos som premierminister velkommen. 

  Selv om der er tale om en overgangsregering, vil dens arbejdsbyrde være særdeles presset. Det er nødvendigt i hast at stable et nyt program for finansiel bistand på benene, således som vedtaget på Det Europæiske Råds topmøde 27. oktober. Den planlagte omlægning af den private sektors tilgodehavender bør finde sted i begyndelsen af 2012.

  Det er vigtigt for alle partier i den nye græske regering at sende et klart signal til de europæiske partnere, som understreger Grækenlands vilje til at gøre, hvad der er nødvendigt for at gradvis at få nedbragt gælden. Finanspolitisk konsolidering går hånd i hånd med de strukturelle reformer, som er krævet for at fremme vækstpotentialet i den græske økonomi og skabe de arbejdspladser, som der er akut behov for i befolkningen.

  Vi vil gerne endnu engang understrege, at vores europæiske institutioner fortsat vil gøre, hvad der står i deres magt for at hjælpe Grækenland. Men Grækenland må også selv gøre, hvad der står i landets magt for at hjælpe sig selv.

  Vi har viderebragt dette budskab til de græske ledere. Vi ser frem til at mødes så snart som muligt med premierminister Lucas Papademos for at drøfte de presserende problemer, som er på vores fælles dagsorden.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 14/11/2011  |Til toppen