Sti

Udtalelse af José Manuel Barroso og Herman Van Rompuy om de græske myndigheders hensigt om at afholde en folkeafstemning
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

01/11/2011

Foto©istockphoto/Thinkstock

Foto©istockphoto/Thinkstock

topmødet den 27. oktober blev euro-områdets stats- og regeringschefer enige om en omfattende pakke, som skal styrke europæiske bankers kapitalgrundlag, øge midlerne i Den Europæiske Finansielle Stabilitetsfacilitet (EFSF), stramme op på styringen i eurozonen og sikre bedre koordinering og overvågning af økonomi- og finanspolitikken. Vi arbejder på så hurtigt som muligt at gennemføre disse beslutninger, som mere end nogensinde er nødvendige.

  På topmødet blev stats- og regeringschefer enige om et nyt program til fordel for Grækenland på 100 mia. euro, som skal finansieres af EU og IMF. Der blev opnået enighed med den private sektor om at få Grækenlands gæld ned på et bæredygtigt niveau via en halvering af de private kreditorers tilgodehavender, svarende til en nedskrivning i størrelsesordenen 100 mia. euro. Euro-landene har erklæret sig villige til at bidrage til foranstaltningerne i den private sektors med omkring 30 mia. euro. Dette bidrag skal sammen med et ambitiøst reformprogram sænke den græske statsgæld til 120 % af BNP i 2020. Denne betragtelige reduktion vil lette presset på Grækenlands budget og herved understøtte en politik til fremme af vækst og jobskabelse.

  Vi har noteret os, at de græske myndigheder agter at afholde en folkeafstemning. Det er vores opfattelse, at den opnåede aftale er den bedste for Grækenland. Vi er fuldt overbevist om, at Grækenland vil opfylde de forpligtelser, som er indgået over for euro-området og det internationale samfund.

  Formændene for Det Europæiske Råd og Europa-Kommissionen har været i telefonisk kontakt med Grækenlands premierminister George Papandreou. De er i kontakt med landene i eurozonen og vil fortsat være det under G20-topmødet i Cannes.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 07/11/2011  |Til toppen