Sti

Barroso om situationen i Irland
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/11/2010

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

Udtalelse af Kommissionens formand, José Manuel Durão Barroso, om situationen i Irland som opfølgning på mødet i Eurogruppen tirsdag den 16. november

  Inden vi lægger os fast på noget med hensyn til situationen i Irland, bør vi være klar over præcis, hvad det er vi gør. Dette var konklusionen efter mødet i Eurogruppen i går.

  Så lad os vurdere situationen, før vi drager forhastede konklusioner. Det er det, der er formålet med de igangværende drøftelser. Jeg vil gerne sige helt klart, at vil ikke lægger pres på Irland for at få regeringen til at gøre brug af den finansielle mekanisme. Men jeg gentager, at den finansielle mekanisme er en mulighed, der står til rådighed, og som kan anvendes, hvis der kommer et ønske herom.

  Jeg vil gerne sige, at jeg er meget tilfreds med de konklusioner, som blev formuleret i Rådet af økonomi- og finansministrene.

  Irlands premierminister, Brian Cowen, har redegjort for situationen, og det er klart, at den irske regering udfolder store bestræbelser på at håndtere situationen. Jeg regner helt sikkert med, at den irske regerings budgetplan for de næste fire år vil blive fremlagt snart, og at budgettet for næste år vil vise, at målet om senest i 2014 at få bragt det uforholdsmæssigt stort underskud under kontrol er fast og troværdigt. I går udtrykte Eurogruppen da også tilfredshed med de irske myndighedernes klare intention om at følge Rådets henstillinger.

  Imidlertid står Irland over for et helt specifikt problem for så vidt angår banksektoren. Dette problem skal tackles med det samme og på en overbevisende måde, som kan bane vejen for fuld genopretning af tilliden.

  Her har de irske myndigheder forpligtet sig til at arbejde sammen med Kommissionen, Den europæiske Centralbank og IMF for at finde til den bedste måde, hvorpå man kan håndtere markedsrisiciene, især med hensyn til banksektoren.  måde, hvorpå man kan håndtererfinde til den bedste måde, hvor oppte års få regeringen til at ty til Dette var beskeden vi fik i går i Eurogruppen. Og jeg er meget glad for Eurogruppens klare vilje til at gøre en beslutsom og koordineret indsats for at sikre den finansielle stabilitet i euro-området. Vi har den nødvendige finansielle styrke til at gøre det.

  I lyset af den beslutning, som blev truffet af Det Europæiske Råd, er det endvidere vigtigt endnu engang at understrege vores faste beslutning om at ville realisere dette mål. Så lad os vente og se, hvad der kommer ud af de igangværende tekniske udredninger.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 19/11/2010  |Til toppen