Sti

Beskatning af den finansielle sektor
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

07/10/2010

Foto©istockphoto/ Thinkstock

Foto©istockphoto/ Thinkstock

Kommissionen har i dag fremlagt sine idéer for den fremtidige beskatning af den finansielle sektor.Ud fra den betragtning, at det er nødvendigt, at den finansielle sektor yder et rimeligt bidrag til de offentlige finanser, og at de offentlige myndigheder har stærkt behov for hurtigt at skaffe sig nye indtægtskilder under de nuværende økonomiske forhold, fremlægger Kommissionen en tostrenget tilgang.

  På globalt niveau støtter Kommissionen idéen om en afgift på finansielle transaktioner, som vil kunne bidrage til at finansiere internationale udfordringer som f.eks. udvikling eller klimaændringer.På EU-niveau mener Kommissionen, at den bedste løsningsmodel vil være en afgift på finansielle aktiviteter.En EU-afgift på finansielle aktiviteter vil, hvis den udformes og gennemføres omhyggeligt, kunne generere betydelige indtægter og bidrage til at sikre større stabilitet på de finansielle markeder, uden at dette vil indebære nogen unødig risiko for EU's konkurrenceevne.Kommissionen vil forelægge disse idéer for Det Europæiske Råd i slutningen af oktober og på G20-topmødet i november.

  Baggrund:

  Kommissionen fremlagde et dokument med en objektiv analyse om beskatning af den finansielle sektor for EU's finansministre på deres møde 7. september med henblik på at give stof til debatten om dette spørgsmål. Dokumentet sætter fokus på to vigtige beskatningsinstrumenter: skat på finansielle transaktioner og finansielle aktiviteter, og det analyserer fordele og ulemper.

  Europa-Kommissionen har desuden være aktiv med at slå til lyd for beskatning af finansielle transaktioner på globalt niveau blandt internationale partnere, især på G-20 mødet i Toronto i juni.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen