Sti

Forbedret tilsyn med kreditvurderingsinstitutter
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

02/06/2010

Foto©Europa-Kommissionen

Foto©Europa-Kommissionen

Som led i bestræbelserne på at forhindre en ny finanskrise og styrke det finansielle system, har Kommissionen i dag fremsat forslag om ændringer af reglerne omkring kreditvurderingsinstitutter. Forslagene indebærer blandt andet i styrket overvågning og sanktionsmuligheder over for kreditvurderingsinstitutterne, samt nye krav til bankernes øverste ledelser for at nedbringe den risikable adfærd. Kommissionen vil have styrket tilsynet med bankerne og vil i den forbindelse se på blandt andet bestyrelsernes sammensætning, brugen af eksperter, lønninger, samt revisorernes placering og ansvar.

 

  Kommissionen lægger desuden op til langt større kontrol og overvågning med kreditvurderingsinstitutterne, som skal være mere åbne omkring baggrunden for deres vurderinger og gøre rede for deres økonomiske interesser. Endelig overvejer Kommissionen muligheden af at oprette et uafhængigt, europæisk alternativ til de tre førende institutter, der alle er amerikanske.

  Sideløbende med de nye forslag har Kommissionen søsat en høring om, hvordan man kan sikre en bedre regulering at finanssektoren.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 30/10/2010  |Til toppen