Sti

Redningsplan for EU's økonomi
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

26/11/2008

Kommissionen har fremlagt sit oplæg til en omfattende plan pdf - 86 KB [86 KB] for et fornyet økonomisk opsving og fremme af vækst og beskæftigelse

Som udmøntning af det brede engagement, som blev godkendt den 29. oktober "Overvindelse af den finansielle krise: et europæisk handlingsgrundlag", foreslår Kommissionen en vækstpakke for Europa.

  Pakken skal beskytte arbejdspladser og købekraft mod virkningerne af den økonomiske krise på kort sigt og samtidigt styrke den mellemlangsigtede reformagenda i Lissabon-strategien for vækst og beskæftigelse.

  Pakken indeholder et forslag til en samordnet finanspolitisk stimulering på basis af medlemslandenes egne foranstaltninger i overensstemmelse med deres individuelle økonomiske situationer. Tiltagene skal gavne medlemslandene og dermed hjælpe hele Europa.

  Vækstpakkens aktioner kommer til at ligge indenfor stabilitets- og vækstpagten og udnytter dens fleksibilitet til fulde.

  Formand Barroso sagde "Vores pakke indeholder et rettidigt, målrettet og midlertidigt finanspolitisk tiltag. Vi vil undersøge, hvordan vi kan kombinere medlemslandenes aktioner på deres niveau med de synergier, som EU foranstaltninger kan tilføje til disse aktioner."

  Vækstpakken indeholder forslag til hjælp for private husholdninger – med særlig blik for de mest sårbare dele af befolkningen – og erhvervslivet overalt i Europa, herunder en omprogrammering og fremskyndelse af strukturmidler.

  Der vil være foranstaltninger til en opgradering af Europas dagsorden til bekæmpelse af klimaændringer gennem investeringer i energieffektivitet og rene teknologier ,som samtidig forventes at skabe stabile arbejdspladser.

  Bedre udnyttelse af offentlige-private partnerskaber bliver en af de foreslåede veje frem.

  finanspolitisk tiltag, herunder navnlig et incitament til efterspørgsel efter energieffektive varer og tjenester vil være omfattet af planen.

  Vækstpakken indeholder en vigtig rolle for den Europæiske Investerings Bank, som allerede har samlet en lånepakke for små og mellemstore virksomheder på 30 milliarder euro.

  26. november 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen