Sti

Eurobetalingsområdet går i luften
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

28/01/2008

Det fælles eurobetalingsområde SEPA ( Single Euro Payments Area) bliver et funktionsdygtigt instrument i dag, hvilket Europa-Kommissionen og Den Europæiske Centralbank byder velkommen. Europæiske banker vil formelt lancere det første SEPA betalingsinstrument for overførsel af indeståender.

  Dette understreger, at det første skridt er taget på vejen til at forbrugerne vil bevæge sig i en markedsstyret proces fra de eksisterende nationale elektroniske betalingsinstrumenter til de nye SEPA instrumenter. Dette er en logisk videreudvikling af euroens indførelse og det vil medføre væsentlige fordele på grund af mere konkurrencedygtige og effektive betalingsmarkeder.

  Hvad er SEPA

  SEPA er det nye fælles eurobetalingsområde, der sætter folk i stand til foretage betalinger i euroområdet ligeså hurtigt, sikkert og nemt som ved en national betaling. Indenfor SEPA bliver alle euro-betalinger betragtet som indenrigs og foretages under det samme betalingsinstrument. SEPA er derfor et naturligt skridt efter indførelsen af euroen, og endnu et stort skridt i at realisere det fulde potentiale i Europas indre marked. SEPA betalinger kan også benyttes ved euro-betalinger i EU udenfor euroområdet samt i et antal af EU's nabolande (Island, Liechtenstein, Norge og Schweiz).

  28. januar 2008

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 31/10/2010  |Til toppen