Sti

Energi 2020
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

10/11/2010

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Kommissionen har fremlagt sin nye strategi for den europæiske energipolitik frem til 2020. Meddelelsen "Energi 2020" fastlægger de energipolitiske prioriteter for de næste ti år og de tiltag, som skal træffes, for at imødegå følgende udfordringer: spare energi, skabe et marked med konkurrencedygtige priser og sikker energiforsyning, fremme den teknologiske førerstilling og forhandle effektivt med vores internationale partnere.

  Baggrund:

  Det haster med at tilføre ny dynamik til Europas energistrategi for at få økonomien ind på et mere bæredygtigt og effektivt vækstspor. Det er klart, at der er elementer af energipolitikken, som ikke er blevet gennemført. Det er nødvendigt at træffe en række vigtige investeringsbeslutninger af radikal strategisk betydning i de kommende år.

  Energiefterspørgslen er ikke strukturelt faldende og kan stige kraftigt, når den økonomiske nedgang er vendt. Importen vil fortsat stige, og konkurrencen med tredjelande om energireserverne vil øges. Alle medlemsstater er enige om behovet for at reducere CO2-udledningen på lang sigt, men det vil sandsynligvis ikke kunne gennemføres med de nuværende rammer.

  Europa har behov for fælles fodslag i form af et integreret energimarked, teknologiske løsninger og infrastrukturinitiativer på europæisk plan, en europæisk tilgang til eksterne energirelationer, høje service- og sikkerhedsstandarder for all europæere og en stærk europæisk profil på de internationale energimarkeder.

   

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/12/2010  |Til toppen