Sti

EU på G20-topmødet den 5.-6. september 2013
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

05/09/2013

Foto©Hemera/Thinkstock

Foto©Hemera/Thinkstock

G20-topmødet fandt sted i Strelna nær Sankt Petersborg under russisk formandskab.
EU var repræsenteret af Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, og formanden for Det Europæiske Råd, Herman Van Rompuy.

  Den 23. juli oplyste de to formænd i et åbent brev de 28 stats- og regeringschefer om de vigtigste punkter på dagsordenen ved G20-topmødet.
  De opfordrer de øvrige G20-ledere til at styrke den globale tillid og forblive opmærksomme og proaktive i deres støtte til det globale opsving og finde vejen til en stærk, ligevægtig, holdbar og inklusiv vækst. Deres prioriteter på mødet er: 1) at vækst og beskæftigelse skal være øverst på dagsordenen, 2) at den finansielle reform skal gennemføres, 3) at arbejdet med at forhindre skatteunddragelse og skattesvig skal fremmes, og 4) at reformen af den internationale finansielle arkitektur skal afsluttes, og der skal gøres fremskridt i arbejdet i forbindelse med udvikling, bekæmpelse af korruption og energi.

  Baggrund:

  Det 8. G20-topmøde afholdes i Rusland. Sidste års møde fandt sted i Los Cabos i Mexico, og i 2014 vil det foregå i Brisbane under Australiens formandskab den 15.-16. november 2014.
  G20 samler hele verdens mest udviklede lande og største vækstøkonomier og har foruden EU 19 medlemmer (Argentina, Australien, Brasilien, Canada, Frankrig, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kina, Mexico, Republikken Korea, Rusland, Saudi-Arabien, Storbritannien, Sydafrika, Tyrkiet, Tyskland og USA). Tilsammen tegner de sig for 90 % af det verdens samlede BNP, 80 % af verdenshandelen og to tredjedele af verdens befolkning.
  G20 anses for at være verdens største forum for globalt økonomisk samarbejde. G20-ledernes proces blev lanceret i 2008 på fælles initiativ af EU og USA

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen