Sti

På vej mod en samlet EU-tilgang til krisen i Syrien
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

24/06/2013

© Sadık Güleç | Dreamstime.com

© Sadık Güleç | Dreamstime.com

Kommissionen og EU's Udenrigstjeneste har vedtaget meddelelsen: På vej mod en samlet EU-tilgang til krisen i Syrien.
Den fælles meddelelse skitserer de primære elementer i EU's samlede tilgang som reaktion på konflikten og dens konsekvenser både i Syrien og dets nabolande, herunder deres værtssamfund. Meddelelsen fremhæver også de tiltag og initiativer, der allerede er sat i værk af den højtstående repræsentant og EU-Kommissionen.

  Baggrund:

  Siden konflikten begyndte, er situationen i Syrien blevet drastisk værre med over 80 000 døde og 1,6 millioner på flugt siden juni 2013.

  EU's første prioritet har hele tiden været at støtte en politisk løsning på konflikten, som kan bygge bro til en demokratisk proces. I den forbindelse har EU set med tilfredshed på USA's og Ruslands fælles opfordring til en fredskonference om Syrien for at fremme en politisk proces på grundlag af principperne i Genèvekommunikéet af 30. juni 2012.

  Sideløbende med bestræbelserne på den politiske front har EU mobiliseret alle sine instrumenter for at bidrage til den bredere indsats på internationalt plan. EU er verdens største yder af humanitær bistand. Den samlede indsats i forbindelse med krisen beløber sig indtil videre på 850 millioner euro.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen