Sti

G8-topmøde i Lough Erne: Større global retfærdighed gennem handel, beskatning og åbenhed
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

18/06/2013

Foto©iStockphoto/Thinkstock

Foto©iStockphoto/Thinkstock

G8-topmødet finder sted den 17.-18. juni i Lough Erne i Nordirland (Storbritannien) under der britiske formandskab. EU er repræsenteret af José Manuel Barroso, Europa-Kommissionens formand, og Herman Van Rompuy, formand for Det Europæiske Råd.

  De vigtigste emner på dagordenen for dette 39. G8-topmøde, som er fastsat af Storbritannien, er:

  • fremme af handel som en drivkraft for global vækst, jobskabelse og bæredygtig udvikling
  • håndhævelse af skattereglerne ved blandt andet at arbejde på at indføre en global standard for automatisk udveksling af oplysninger på skatteområdet
  • større åbenhed om indtægter fra udvindingsindustrien og skovbrug, jordforvaltning og offentlige data.

  Deltagerne vil også drøfte den globale økonomi og udveksle synspunkter om udenrigsanliggender og sikkerhedsspørgsmål. Fødevaresikkerhed og klimaforandringer er også et vigtigt emne på G8-dagsordenen. Alle emnerne er også særligt relevante for verdens fattigste lande.

  Bagrund:

  G8-landene spiller en vigtig rolle med hensyn til at forme globale løsninger på globale udfordringer og supplere den økonomisk koordinering på verdensplan, som varetages af G20. EU er fuldgyldigt medlem af G8 sammen med Canada, Frankrig, Italien, Japan, Storbritannien, Tyskland, Rusland og USA. Europa-Kommissionens formand, José Manuel Barroso, deltager i G8-topmødet for 9. gang. Sidste års møde blev afholdt i Camp David i USA og i 2014 vil Rusland være vært for mødet.

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 08/01/2014  |Til toppen