Sti

Erklæring af EU’s højtstående repræsentant, Catherine Ashton, om dommen over medlemmerne af punk-gruppen ”Pussy Riot”
RSS feed
Send til en venSend til en venPrintPrint

17/08/2012

foto©istockphoto/Thinkstock

foto©istockphoto/Thinkstock

EU’s højtstående repræsentant for udenrigs- og sikkerhedspolitik og næstformand for Kommissionen har i dag udsendt følgende erklæring:
“Jeg er dybt skuffet over den dom, som Khamovnichesky distriktsdomstolen i Rusland har afsagt i sagen mod Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina og Ekaterina Samutsevitch, medlemmer af punk-gruppen ”Pussy Riot”.

  "Dommen er urimelig. Sammenholdt med de vedholdende forlydender om mishandling af gruppens medlemmer under deres varetægtsfængsling og de rapporterede uregelmæssigheder i sagens forløb sår den alvorlig tvivl om Ruslands respekt for landets internationale forpligtelser til at sikre en retfærdig, gennemsigtig og uafhængig rettergang. Dommen er også i strid med Ruslands internationale forpligtelser i forbindelse med respekt for ytringsfriheden. Sagen er endnu et eksempel på den stigning i politisk motiveret intimidering og forfølgelse af oppositionsaktivister, man på det seneste har kunnet konstatere i Den Russiske Føderation, en udvikling som giver anledning til voksende bekymring i Den Europæiske Union. Respekten for menneskerettighederne og retsstatsprincippet udgør et centralt element i forholdet mellem EU og Rusland.

  At idømme tre unge kvinder, hvoraf to er mødre til små børn, to års fængsel for en fredelig, om end kontroversiel, meningstilkendegivelse giver anledning til dyb bekymring. Jeg forventer, at dommen, i overensstemmelse med Ruslands internationale forpligtelser, vil blive prøvet på ny og omstødt.”

  Læs mere

  Seneste

  Flere
  Seneste opdatering: 20/08/2012  |Til toppen